torsdag, augusti 31, 2006

En vanlig dag i mitt liv

Kl 05.05 ringde alarmet på telefonen, trött som en gam. Ligger 10 minuter till (det blev tillslut 20). Gick upp och duscha, blev lite piggare och gjorde iordning Wiggos kläder för dagen och satte mig sen vid matbordet och åt en smörgås. Smörade oxå några smörgåsar att ta med till jobbet. Åkte i väg till jobbet och väl där har man faktikst piggnat till. Jobbade till 12.45 sen åkte jag till Plantagen och kollade om de hade några fina krukor till mina fuskblommor men det var väldigt urplockat. Får åka dit en annan gång, när jag har både mer tid och pengar. Åkte sen till dagis för att hämta barna, Wiggo sov fortfarande när jag och Lovisa kom så det blev att vänta, det är lika bra att han får sova så länge som möjligt annars blir det tandagnisslan när vi kommer hem. Åkte till Lovisa och Wiggos farmor och farfar och tillbringade 2 timmar där, bra tidsfördriv. När vi kom hem var vi ute, Lovisa lekte med Wilma (grannen) och Wiggo var i sandlådan, Jonas gjorde mat. Väl när maten var klar skulle inte Wiggo ha något, beror nog på att han är snorig och är påväg att bli förkyld. Typiska dagisbaciller! Då fick han välling istället och sen var det natta för honom. Lovisa tittade på "Bompa" och sen var det natti natt för henne med, själv ska jag sätta mej i soffan och titta på Idol. Så här ser en vanlig dag ut i mitt vanliga liv. Ha't gött !

/ Marie

tisdag, augusti 22, 2006

Avslagen tand



Här är min lilla trollunge, ätandes lasange alldeles själv då blir man så här fin. I dag på dagis har Wiggo varit där nästan hela dagen. Han har sovit där för första gången, det gick jättebra han somna med en gång de lade honom. Men Wiggo hade oxå ramlat och slagit munnen i golvet, han hade världens fläskläpp och när Wiggo och Jonas kom hem såg Jonas att dett hade gått ur en bit ur ena framtanden. Så i morgon får jag sätta mej och ringa försäkringsbolaget för skadeanmälan och till tandläkaren och höra om det är något vi kan göra med tanden. Typiskt nu när tänderna äntligen har kommit fram så ska de gå sönder. Annars går det görbra att skola in Wiggo, i morgon ska han äta frukost och vara där hela dagen själv.

Ha de gött! / Marie

fredag, augusti 18, 2006

Ny tvättmaskin

Nu har det redan gått en vecka på jobbet, veckorna går så fort men det är skönt att det är helg. Sska på kräftkalas i morgon, det blir nog mer räkor jag äter än kräftor skulle jag tro.

I dag har vi äntligen fått en ny tvättmaskin. Vår hyresvärd var här förra onsdan och skulle då se om det gick att göra nått åt vår tvättmaskin, som knappt är 1 ½ år. I dag hade han fortfarande inte hört av sig så Jonas ringde och vi fick åka in till Richardsons. Tur att vi fick med en tvättmaskin hem för tvättkorgen är överfull eftersom vi inte har kunnat tvätta på över en vecka. Wiggo gör över med ett antal ombyten nu när han är på dagis. Jonas kunde tyvärr inte koppla in den själv så hans pappa (som är utbildad elektriker) ska komma i morgon och installera den. Får tvätta hela dagen fram tills vi ska iväg. Hoppas NI får en tvättfri helg!

/ Marie

tisdag, augusti 15, 2006

Åter till jobbet / dagis

Andra dagen som vanlig jobbbare igen, det känns gött. Nu ska det väl bli lite mer stålar än när man var mammaledig. Igår kom jag i tron om att allt skulle vara storstädat och fint på jobbet, chi fick jag, där hade de haft byggjobbare hela sommaren. Det var bara att hugga i och försöka att få det i gott skick igen, har denna veckan på mej innan eleverna kommer nästa vecka.

Lovisa har börjat dagis igen, jag frågade henne om det skulle bli kul men det skulle det inte. Bara för att hon ville börja skolan som sina kompisar som är ett år äldre. Dagis var bara för små barn. Men när hon kom tillbaka så kunde vi knappt få med henne hem. Wiggo har varit andra dagen på inskolning på dagis. Det har gått jättebra, han har skitit fullständigt i Jonas och härjat runt, där får dagispersonalen något att hålla reda på för han är överallt samtidigt. De här dagarna han har varit på dagis har han varit så slut på kvällarna att han har fått gått och lagt sig redan vid halv sju. Tröttare lär han bli för när Jonas börjar jobba igen ska barna vara på dagis 06.30

Och nu till något annat, Wiggo tog sina första steg i söndags hos farmor och farfar. Gissa om det blev uppståndelse kring det. Men sen strejka Wiggo och bara satt. De ska inte tro att det kan få mej att göra vad som helst såg det ut som han tänkte. Nu tar deet nog inte länge till, visserligen har jag sagt det länge nu. Den som lever får se!

/ Marie

lördag, augusti 12, 2006

Lunch time

Hade tänkt att åka och bada hela familjen i dag men vädret är inte något värre badväder. Jonas och Lovisa åkte iväg själva eftersom Lovvan ville iväg. Just nu sover Wiggo sin förmiddagslur, det är lugnt en liten stund till. Ska snart väcka honom annars somnar han inte eftermiddag. Han sover två gånger om dan, men måste passa in för efter kl:17.00 på eftermiddan får han inte sova mer för då blir det svårt att sova till kvällen. Nu till måndan ska han börja dagis och då blir det att sova en gång om dan, han kommer att vara döttstrött på kvällen. Jag kommer ihåg hur det var när Lovisa börja dagis, hon somna vid 18-tiden varje dag. Nu ska jag gå och göra lite lunch till lilleman och mej, ha en fortsatt trevlig dag.

/ Marie

tisdag, augusti 08, 2006

Friidrotts- EM

Är ingen sportfåne i vanliga fall, men friidrott tycker jag är kul att titta på. Speciellt när vi har så många duktiga stjärnor. Har suttit idag och hejat på Carolina, visserligen kom det ju av sig när hennes värsta konkurent ballade ur.

Har även hunnit med att hälsat på min mamma och pappa oxå, jag, mamma och Lovisa var ner till Fryken och badade, det var skönt att få svalka av sig. Först ville inte Lovisa bada för vi hade glömt hennes badring hemma, men när hon kom ner till vattnet så var hon som en fisk. Lovisa visade mig att hon kunde nästan doppa hela huvudet. Hade det vart förra sommaren så hade hon skrikit bara hon fick några droppar i håret, det har verkligen gått framåt tack vare simskolan hon har gått på under vintern. Nu ska jag snart gå och nanna så ha en fortsatt trevlig kväll.

/ Marie

fredag, augusti 04, 2006

Hamnfestivalen

Sitter nu här och har snart bara en vecka kvar, sen ska jag börja jobba igen. Men det ska faktiskt bli skönt, har varit hemma ca 1 ½ år nu. Wiggo ska inskolas på dagis den 14:e, men det ska Jonas göra. Det är nog lika bra för det är Jonas som kommer att lämna Wiggo på morgonen.
Nu har Wiggo börjat intresserat sig för att gå med lära-gåvagnen, vi har haft den ståendes framme sen han fyllde 1 år, men han har inte alls velat gå med den. Men i dag har han gått flera gånger fram och tillbaka från hall till vardagsrum. Jag tror inte det tar så länge förän han går nu.

I dag ska jag och min vännina gå på hamnfestivalen, jag har sagt att en gång denna sommar ska jag till hamnen. Det är alltid lika roligt att sitta där och titta på alla roliga människor, och fint väder värkar det ju bli så det blir nog många som är ute i kväll. Ha en trevlig dag.

/ Marie