onsdag, augusti 29, 2007

Skolbilder




Här kommer några bilder från Lovisas första dag i skolan,
Lovisa i sin skolbänk, Lovisas fröken och Lovisa i lianerna.

måndag, augusti 27, 2007

Minisemester i Grebbestad


Nu är vi hemma igen, Turen till Grebbestad var trevlig. Vi och barna hade min bror med oss ner, barna älskar sin morbror. de ser honom inte så ofta för han jobbar jämt nästan. Vi slapp regnet där nere men det blåst väldigt mycket istället. På söndag vanrnade de på tv att det skulle blåsa kuling på kusten. Vet inte hur mycket kuling är men jag antar att man får hålla i hatten mer än vad Wiggo får göra på bilden.

Vi försökte att fiska lite krabbor, fick upp några men Lovisa fick mest räkor i håven. Wiggo tyckte krabborna var lite läskiga, så han håll sig på ett säkert avstånd från hinken. Brevid oss på bryggan satt två pojkar och fiskade krabbor de hade sin hink smetfull med krabbor, det tyckte nog lite synd om Lovisa att hon hade så lite krabbor för de gav henne en krabba som hon fick ha i sin hink.

Sen tog vi en tur till Tanumstrand där de har en jättestor sportshop och vi lyckades pricka in att de hade halva reapriset. Fyndade 1 huvtröja till mig och 1 huvtröja, shorts och skor till Jonas, Lovisa köpte vi gummistövlar och en huvtröja till och Wiggo fick en t-shirt, allt för 575 kr. Ett fynd tycker jag. Sen fanns det flera butiker inne i Grebbestad som hade 70% rea som man kunde göra riktiga fynd.

Helgens kommentar:
-Titta mamma en badring
(Vi sitter på en restaurang på bryggan och Wiggo ser en livboj som hänger i taket)

torsdag, augusti 23, 2007

Upprop

Idag börjaade skolan på riktigt för Lovisa, vi skulle vara på skolan 8.10 för upprop. Sen ska hon vara på skolan hela dagen fram till 13.20 , jag har tagit två dagar semester, idag och imorgon för att jag skulle kunna följa med Lovisa till skolan idag. I morgon packar vi bilen för att ha en liten minisemester nere på kusten, det ska bli skönt att åka iväg en sväng. Jag hoppas bara att det blir fint väder men det blir väl att packa ner regnkläder och baddräkt, man kan ju aldrig riktigt veta nuförtiden vad det blir för väder.

Ha en riktigt skön dag i solen, det ska jag ha kram Marie

måndag, augusti 13, 2007

Hur knäpp är du?

Så här knäpp var jag:

You Are 50% Weird

Normal enough to know that you're weird...
But too damn weird to do anything about it!

fredag, augusti 10, 2007

Inskolning på fritids

Idag har Jonas vart iväg och pratat med en kille som har en firma i Norge, förhoppningsvis kanske han kan få sig ett jobb där. Han skulle få besked till veckan.

Värmen den var inte långvarig, nu på eftermiddagen började det regna igen, jag och Lovisa har bakat en cheesecake som vi ska mumsa på ikväll. Hade tänkt baka med Lovisa igår men då fick hon åka tidigare till farmor, för hon har varit där idag när Jonas var på jobbintervju. Lovisa har haft inskolning på fritids nu under veckan och det har gått jättebra, Jonas har inte behövt vart med någonting. Så till veckan blir det fritids från tidig morgon till kl: 14.00. Hon tycker det ska bli roligt att få nya kompisar, några har hon redan träffat men det finns några kvar som hon inte känner.

Sen har vi bytt rum åt barnen, Lovisa har fått det stora rummet igen och Wiggo får ha det lite mindre, han har inte så mycket grejor än så han klarar sig med det. Själva bor vi i vardagsrummet, ska sätta upp ett draperi för sängen så man slipper morgonsolen (när nu den ska titta fram igen). Sen kommer det att dämpa lite för Jonas sitter uppe längre på kvällarna och tittar på tv, nackdelen med att ha sängen i vardagsrummet är att katterna vill gärna ligga i sängen men det vill inte vi pågrund av de äkliga fästingarna. De lär sig nog snart hoppas jag.

Veckans kommentar:
-Solen har dragit täcke över sig idag
Lovisa tittar ut och konstaterar att det är mulet ute

Nu ska jag äta lite cheesecake, ha en trevlig helg på er.

// Marie

måndag, augusti 06, 2007

Då var det dax för jobb igen

Då var 4 veckors semester slut, det gick i ett nafs. Nu är det bara 11 månader kvar tills nästa semesterperiod, det låt deprimerande eller hur? Ska dock ha några dagar i slutet av augusti när vi har hyrt en stuga på kusten över helgen, det blir en liten minisemester. Hoppas då att det blir lite bättre väder än vad det har varit dessa 4 veckor.

Idag kom givetvis solen och värmen tillbaka, men det är väl så när jag skulle tillbaka till jobbet. Jag tror solen kände på sig att min semester var slut. Vi ska ta och åka till stranden en stund för att få lite sol på oss. Barna ska nog bada, sen får vi se om jag vågar mig i eller om man bara ska bada benen :)

Nu ska vi få i oss lite mat och sen ska vi åka, ha det gött i solen // Marie