fredag, februari 29, 2008

Jaha.....

.....ännu en vecka har gått, tiden bara springer iväg. Det var inte länge sedan det var jul tycker jag och snart är det påsk. Idag har jag jobbat som vanligt, bara att det har varit lugna puckar eftersom eleverna har sportlov. Nu på kvällskvisten har jag varit till två vänninor och där vankades det mat och givetvis tittade vi på Let´s dance.

Barnen har piggat på sig regält, Wiggo är nästan helt återställd i magen och Lovisa har bara lite hosta kvar. Hostan blev mycket bättre efter vi var till Gripen och fick recept på hostmedicin. Nu ska jag bara titta på resultatet på Let´s dance och sen ska jag lägga mig, i natt har jag nämligen haft en gubbe som legat och snarkat i mitt öra + att en av våra katter helst ska ligga uppe i ansiktet på en så det blev inte så mycket sömn. I natt ska jag gardera mig med öronproppar mot snarkandet, katten vet jag dock inte hur jag ska göra för att den ska ligga still i soffan. Ha en bra natt, kram Marie

torsdag, februari 28, 2008

Lovisas namnsdag....

.....firar vi med att vara hemma med vård av barn igen. Det var inte mer än en vecka eller två som jag var hemma med Wiggo för magsjuka. I förgår bröt det ut igen, men vi tror vår lille herre har varit i sandlådan på dagis och ätit en hel del sand så det är därför han är så dålig i magen. Lovisa har haft hosta sen i lördags så i går fick vi en tid på gripen för att få utskrivet hostmedicin till henne. Det var meningen att barnen skulle vara hos farmor och farfar både igår och idag för att de skulle få hitta på något kul under sportlovet, men istället ligger de hemma, så typiskt.

Själv tänkte jag att gå bokrea när jag var barnledig, det fick istället bli en snabb sväng in på Obs och Maxi och se om det fanns några intressanta böcker. Hittade allt några fynd både till mig och barnen, så nu har de några nya böcker de kan roa sig med när de är sjuka.

Ha en bra dag // Marie

tisdag, februari 26, 2008

Brandutbildning.....

......har mitt jobb kostat på alla anställda. Så idag 8.00 infann jag mig på räddningsverket i Karlstad tillsammans med alla de andra eftersläntrarna som inte kunde vara med på första utbildningstillfället. Först hade vi teori i ca 3 timmar, jätteintressant och lärorikt. Sen var det ut i regn och snålblåst för att prova på hur det var att släcka bränder med brandsläckare och brandfilt. Tiden bara flög iväg och snart var kursen slut, trist för jag hade kunnat fortsatt hela dagen. Får ni någon gång erbjudande om att gå en sådan kurs, tveka inte utan hoppa på, som sagt det var superroligt + att man har lärt sig något nyttigt om nu olyckan skulle vara framme. Imorgon när jag får lön ska jag raka vägen till Obs och köpa mig en brandsläckare och fler brandvarnare, en bra livförsäkring som inte kostar så mycket.

Ha det gött kram Marie

lördag, februari 23, 2008

Lovisas fina kort

I brist på att visa något jag har lyckas knåpa ihop på sistone,
så får det bli två kort min söta lilla dotter har gjort till mig.
Innan jul var vi till fritidsgården där de hade pyssel inför julen,
Lovisa lyckades göra hela fem kort, har dock bara dessaatt visa
för de andra 3 har hon skickat iväg........
.....visst är de söta.....

Själv har jag städdag idag, enda dagen jag kan för imorgon
ska vi på skridskoskola, simskola och jag ska iväg på ett
ljusparty med PartyLite.

Ha det gött kram Marie

torsdag, februari 14, 2008

Utlottning hos TopLook

Titta in på TopLooks blogg, där kan du vinna detta fina armband på Alla hjärtans dag.

onsdag, februari 13, 2008

Magsjukt barn

I går fick jag hämta hem Wiggo från dagis pågrund av magsjuka, personalen hade redan skickat hem 6 stycken då. Inhandlade blåbärsoppa och skorpor, men när jag ringde och anmälde VAB fick jag reda på att blåbärsoppan var för söt och skorpor skulle de inte äta så det var bara att häva sig iväg igen och handla igen. Förhoppningsvis ska vi inte behöva åka någonstans idag. Lovisa bor hos farmor några dagar nu så kanske hon slipper att bli smittad, vi hoppas på det bästa.

Har idag försökt få i Wiggo lite yogurt och smörgåsrån, har inte gått så bra för han vill alltid ha välling på morgonen. Det är ju inte så lätt att försöka förklara för en 2 ½-åring att han inte kan få välling, vi får väl se hur det går.

Ska se om jag kanske hinner jag pyssla lite när Wiggo ska sova middag, det har inte blivit något kreativt på länge, alltid är det något annat som ska göras eller annars har jag varit så trött på kvällarna så jag har gått och lagt mig tidigt. Förhoppningsvis har jag snart något pysslat att visa upp här i bloggen. Nu ska jag ta och riva lite äpple till Wiggo och sen ska vi titta på Boog & Elliot, ha det bra och hoppas ni slipper allt vad magsjuka heter. Kramar Marie