söndag, juli 23, 2006

Stockholmsresan



Kunde inte hålla mej ifrån att skriva lite, kom hem i natt från Stockholm och i morgon åker vi igen till Mariestad. Som sagt var bilade vi till Stockholm i fredags morse, det var jag, Jonas, Lovisa, Gela och Jimmy ( Jonas syster och hennes sambo). Wiggo fick vara hos farmor och farfar, så att Lovisa fick ha lite ensamrätt på oss några dagar. Resan gick överförväntan, Lovisa tyckte väl att det var lite lågtråkigt att åka så långt men det gick ändå bra. Gela hade tagit med sin dator så Lovisa satt och tittade på film halva vägen. Vi bodde på Scandic Hasselbacken på Djurgården, vilket hotell och vilka rum. Det är så skönt att bo på hotell, behöver inte by sig om städning och hotellfrukosten är det bästa av allt.

När vi checkat in på hotellet gick vi till Junibacken, där fick Lovisa spika hos mamma Mu, besöka Villervillekulla och åka sagotåget. Lite läskigt var det i slutet på tåget för då dök Katla upp i bröderna Lejonhjärta. Men hon var ju inte på riktig sa Lovisa. På kvällen gick vi på Gröna Lund och Lovisa åkte b la barnberg-och dalbana, det kittla i magen tror jag för hon hördes över hela Gröna Lund när hon skrek. Dagen avslutades med att vi åt en sen middag och då var Lovisa så trött att hon nästan somna i Gelas knä.

Igår började vi med frukost, en rejäl sådan. Sen tog vi djurgårdsfärjan över till gamla stan och slottet eftersom Lovisa är inne i sin prinsessperiod så trodde vi att hon skulle tycka det var intressant att besöka slottet. Var till livrustkammaren och tittade på prinsessvagnar, kläder, smycken och kungakronor. Det bästa tyckte Lovisa var när hon fick klä ut sig till prinsessa i lek-och lär rummet. Vi avslutade dan på Skansen där fanns massor av djur att titta på, Lovisa tyckte speciellt mycket om babianungarna som hoppade och stojade. Där kunde hon ha suttit och tittat på dem hela dagen om hon fick. Resan hem gick även den bra, då sov Lovisa som en stock som tur var för vi var inte hemma förän halv ett i natt. Vi sov till halv elva i mors, det behövdes vi var nog lika slut efter resan allihopa.

I morgan ska vi få hämta nya bilen och sen ska vi hem och packa och fara iväg. Ha en bra vecka och vi hörs!

/ Marie

PS: Grattis broder på födelsedagen!

Inga kommentarer: