söndag, januari 21, 2007

Äntligen snö

Första pulkaåket för denna vintern är avklarat. Lovisa har längtat efter snö länge nu så att hon skulle få åka pulka, så när det började snöa i går var hon överlycklig. Lovisa skulle igentligen gå på simskolan idag men eftersom hon har börjat att bli både hostig och snorig så skippa vi det och gick till Rönnkullen och åkte pulka och bobb. Wiggo sken som sola när han fick åka, Jonas åkte med honom ett par gånger men sen åkte han själv, det var ett lyckligt leende när han kom ner. Vi får hoppas snön ligger kvar nu ett tag så det kan bli mer pulkaåkande.

I går var jag och Lovisa på teater på stadsbiblioteket i Karlstad, vi hade bestämt oss för att gå på Gittan och älgbrosorna och Lovisa tyckte det skulle bli jättekul. Men när vi kom till biblioteket så var det utsålt, gissa om Lovisa blev besviken. Tänkte i allafall att prata med mannen som sålde biljetterna och han berättade att han hade fyra biljetter som några inte hade hämtat ut och att de skulle sälja ut dem en kvart innan föreställningen började. Vi hade en familj på tre personer som var före oss men vi hade tur och fick de 2 sista biljetterna. Vilken lycka! Både jag och Lovisa tyckte det var en görbra föreställning, ibland ska man ha tur eller vad säger ni. Här är en bild från föreställningen:







Till tisdan ska Lovisa följa med farmor till skolan som hon ska börja i till hösten, då ska hon få vara med i en förskoleklass som hon har många kompisar i. Hon har fått vara med en gång förut. Det tyckte hon var görsköj så hon längtar till tisdan ända sen hon fick reda på att hon skulle komma dit igen. Jag tycker det är jättebra att hon kan komma dit för då blir det inte så nytt när hon väl ska börja där. Dagis gör inga studiebesök längre för de barna som ska börja till hösten, det tycker jag är lite dåligt för det kan ju vara bra att se hur skolan ser ut och få träffa läraren man ska ha. Lovisa har tur som har farmor på skolan som hon kan följa med. Nu ska jag ta och scrappa en stund innan det blir bädden. Ha det bra! / Marie

Inga kommentarer: